Nieuwe aanmeldmodule DUO voor Staatsexamen Nt2

DUO werkt momenteel aan het moderniseren van de aanmeldmodule voor het Staatsexamen Nt2.

Kandidaten kunnen zich in het nieuwe systeem op elk moment, 24 uur per dag en 7 dagen per week, aanmelden voor een examen. Ook is het aanmelden voor meerdere examenonderdelen tegelijk mogelijk en zal in de nieuwe aanmeldmodule het aanmelden via tablet of telefoon beter werken.

Kandidaten moeten zich zelf via DigiD aanmelden voor een Staatsexamen Nt2. De aanmelding kan straks dus niet meer via de taalscholen verlopen. Ook de betaling van de examens wordt via de kandidaat zelf afgehandeld. De directe contacten lopen in het nieuwe systeem altijd via de kandidaat zelf, via de e-mail, telefoon of post. Uiteraard kunnen de taalscholen kandidaten nog wel ondersteuning bieden bij de aanmelding voor examens.

DUO verwacht dat de nieuwe aanmeldmodule er eind maart 2023 is. 

Zie: Aanmelden staatsexamen Nt2 wordt makkelijker - Inburgering: ketenpartners - DUO Zakelijk